Мъжете наистина предпочитат блондинки, показва изследване на сайта за запознанства Twoo.com.

То установило, че мъжете е с 3% по-вероятно да изберат блондинка за партньорка в живота, но добрата новина е, че 27% от представителите на силния пол предпочитат закръглени жени. Само 2% от анкетираните мъже заявили, че биха се спрели на дама с размерите на супермодел.

Както мъжете, така и жените биха избрали красиво лице пред страхотно тяло, когато си търсят партньор, сочи още изследването. Най-важните черти са красивите очи и закачливата усмивка, твърдят експерти. Около 22% от мъжете търсят жена с красиви очи, а 20% не могат да устоят на момиче с хубава усмивка.

Само 8% от представителите на силния пол посочили хубавите задни части като най-важна черта, а 7% заявили, че красивият бюст е задължително условие, за да се влюбят. Подобно на мъжете 25% от представителките на нежния пол заявили, че искат партньор с красиви очи, а 22% не можели да устоят на секси усмивка. Само 2% от дамите търсят партньор с големи мускули, пише woman.bg.

"Обществото създаде това противопоставяне между блондинки и брюнетки. Много повече блондинки, отколкото брюнетки се появяват по телевизията и кино екраните, така че е предопределено да ги намираме за по-привлекателни. Колкото повече виждаме нещо в ежедневието ни, толкова повече то ни харесва", казва психологът от Лондон Метрополитън Юнивърсити д-р Саймън Мур.

Резултатите относно типа тяло показват, че мъжете смятат супермоделския вид на Кейт Мос за нереалистичен. "Хората са доста големи реалисти като цяло. Мъжете знаят, че супермоделите вършат работа и да са слаби е част от нея, те не са представителни за повечето жени. Подсъзнателно ние също така гледаме съотношението между бедрата и талията на жените, което показва доколко са способни да износят дете и ги оценяваме по това", допълва психологът.