По обратния път - отслабване, а след това натрупване на мускулна маса - е минал Крисчън Бейл, а наскоро драстична диета предприе и Ан Хатауей

Наскоро 42-годишният Матю Макконъхи демонстрира атлетичното си тяло в "Професия: стриптийзьор" на Стивън Содърбърг. Междувременно по кориците на списанията е и неговата снимка като младоженец, на сватбата с майката на децата му, топмоделът Камила Алвес.

Сега му предстои сериозно и драматично предизвикателство - да играе ХИВ позитивен в The Dallas Buyers Club.

Филмът ще разкаже действителния случай на американeца Рон Удръф, който внася контрабандно животоспасяващи лекарства през границата с Мексико, след като през 80-те се оказва заразен с вируса на СПИН.

За целта обаче Макконъхи ще трябва да свали близо 15 килограма,

след като натрупа мускулна маса, за да играе собственик на клуб за мъжки стриптийз, който излиза разголен на подиума наравно с момчетата.

"Това е нещо като духовно пречистване, пречистване на психиката. Пия много чай. Нужно е време тялото ти да осъзнае, че няма да получи храна и трябва да се храни от запасите си", разказва той в интервю.

По обратният път е минал Крисчън Бейл. Звездата от трилогията "Черният рицар" е висок 1,83 м и обикновено тежи около 83 кг. За ролята в The Machinist (2004) той

сваля почти 30 кг,

а веднага след това качва 45 и натрупва мускули заради първия си филм от трилогията за Човека прилеп - "Батман: В началото".

Драстично отслабване заради роля - с над 10 кг - напоследък предприе и Ан Хатауей.

Докато се снима като Фантин в "Клетниците", актрисата отряза косата си и се подложи на диета, но предупреди, че

не я препоръчва на никого

Тя свалила пет кила за три седмици чрез детоксикираща програма, а с фитнес и гладуване смъкнала останалите за две седмици.

Екранизацията по хитовия мюзикъл ще се появи по екраните по-късно през годината, а дотогава ще я гледаме като Жената котка в "Черният рицар: Възраждане", финала на трилогията, в кината от този петък.