Гуинет Полтроу е известна със странните си възпитателни методи.

Тя не позволява на децата си Епъл (Ябълка) и Моузес (Мойсей) да гледат телевизия на английски - малчуганите трябва да избират своите любими анимации с френско или испанско озвучаване, пише jenite.bg.

Подходът й при храненето на децата също е доста стриктен. По-рано този месец актрисата бе споделила, че избягва да включва в менюто на децата си въглехидрати. Сега стана ясно, че малките трябва да спазват и определен режим, що се отнася до снаксовете и газираните безалкохолни напитки.

40-годишната блондинка иска да бъде сигурна, че прави най-доброто за децата си. Ето защо у дома Епъл и Моузес ядат само здравословна храна, а само когато семейството пътува, им е позволено да нарушат правилата.

Пред сайта си Goop Гуинет споделя, че е трудно да убеди децата си в смисъла от балансираното хранене.

"Очарованието на бисквитките и захарният памук им дава предимство пред морковите и хумуса".

Заетата майка признава, че и тя обича да си хапва сладки изкушения, въпреки че осъзнава колко са вредни. Все пак правилото за здравословно хранене у дома важи с пълна сила за цялото семейство. За да бъдат достатъчно мотивирани да го спазват обаче, Епъл и Моузес имат право на една газирана безалкохолна напитка седмично. 

Гуинет Полтроу разказва още: "Дъщеря ми няма нищо против да се храни със свежи плодове и сурови ядки. Ако сме някъде навън обаче, например на летището, би предпочела един пакет снакс".

Актрисата  твърди, че съумява да намери заместител, когато на някого му се прияде много нещо от "списъка със забранени храни", в който влизат и спагети, ориз, хляб - според схващанията на грижовната майка въглехидратите са вредни за децата й.

Бихте ли приложили методите й?