Дебелината не е чувство - това е мотото!

Група от потребители на "Фейсбук" и сайта Change.org изготвиха петиция за промяна на статусите в социалната мрежа. Според групата "Фейсбук" трябва да премахне "чувствам се дебел/а" (feeling fat) от възможността за статуси, описващи чувствата ти. 

"Фейсбук" официално се извини на засегналите се потребители, ръководейки се от мотото "Клиентът винаги има право".

"Разбрахме от нашето общество, че статус опцията "чувствам се дебел" предизвиква негативи, особено за хората, борещи се с хранителни проблеми. Затова, ние ще премахнем тази опцията от списъка. Ще продължим да се вслушваме в обратната връзка, тъй като работим върху начини, които да помогнат на хората да изразят себе си във "Фейсбук", гласи официалното изявление на най-популярната социална мрежа в света. 

Опцията "чувстваме се дебел" е премахната, но емотиконът с надутите бузи продължава да съществува с друго описание  - "чувствам се претъпкан/пълен" (feeling stuffed). Интересно е, че съществува още една опция "чувствам се (из)пълен" (feeling full), която обаче не е премахната и в момента има два напълно еквивалентни статуса. Разликата е в емотиконите, които ги изобразяват.