"Анатомията на Грей" е най-добрата тв драма, "Теория за Големия взрив" - номер 1 при комедийните поредици

"Теория за Големия взрив" е най-добрата тв комедия, но любимите актьори в комедийни роли на малкия екран пак са Крис Колфър и Лия Мишел от "Клуб Веселие" (Glee).

Героите им вече завършиха гимназия, но останаха на екран и през новия, четвърти сезон - само че са съквартиранти в Ню Йорк, като си партнират със звезди като Кейт Хъдсън и Сара Джесика Паркър, която играе редакторка в онлайн изданието на "Вог".

В научнофантастичния жанр "Свръхестествено" постигна третата си победа, но изпусна статуетката при тв драмите, където с People's Choice бе отличен "Анатомията на Грей".

През есента сериалът за хирурзите от болница "Сиатъл Грейс" навлезе в своя девети сезон, а  звездата му Елън Помпео (Мередит Грей) взе наградата за драматична тв актриса.

При мъжете в драматични роли на малкия екран отново спечели Нейтън Филиън в ролята на разследващия писател Касъл, а сериалът, излъчван и у нас, бе обявен за най-добрата криминална драма по телевизията - също за втора поредна година.

Наградените водещи на токшоу са Елън Дедженъръс (през деня, за осми пореден път) и Джими Фалън (късно вечерта), който неотдавна в предаването си игра на война с Том Круз.

Любимците на Америка 2013: Филмите

Любимо тв състезание стана американският X Factor, а новата му менторка Деми Ловато (миналата година с две People's Choice като поп изпълнител и гост-звезда в сериал - "Анатомията на Грей") сега бе избрана за най-добър ВИП съдия в риалити шоу.

Водеща на церемонията в Лос Анджелис беше актрисата от "Теория за Големия взрив" Кейли Куоко (крайната вляво), която по-късно позира зад кулисите с колегите си от сериала.