Четирима се удавиха в два отделни инцидента; бурният вятър събори дърво върху пътничка в автомобил

Мъж и жена на около 50 години са загинали в Девин, след като колата им е паднала в реката от мост в града, съобщи пред Нова телевизия шефът на регионалната дирекция "Пожарна и аварийна безопасност на населението" (ПАБН) в Смолян Красимир Шотаров.

При влизането в реката спасителните екипи са установили, че водата е изхвърлила семейството от джипа и те не са оцелели.

В. "24 часа" ги идентифицира като Захари и Маргарита Вълкови. Жената е шеф на горското стопанство в Михалково, а съпругът й има дърводелска фирма.

Автомобилът се озовал в придошлата река Девинска при маневра на заден ход пред дома им. По-късно го намерили на 2 км след града, при опашката на язовир Цанков камък, но вътре нямало тела.

По-рано на територията на община Девин беше обявено бедствено положение. Смолянска област е сред най-тежко засегнатите от проливните валежи този уикенд, включително областния град, където река Черна покачи критично нивото си и на места излезе от коритото.

Виж още: Времето през февруари носи още наводнения

47-годишен мъж и синът му, на девет, се удавиха край санданското село Илинденци. Двамата паднали във водата, докато пресичали дерето на придошъл приток на река Струма.

Жена от Шумен, която била на гости в Петрич, е изчезнала край придошлата река Луда Мара в неделя сутринта, информира Би Ти Ви. Майка й подала сигнал, че не се е върнала от разходка с кучето си, което по-късно било намерено на островче в реката близо до кооперативния пазар в града.

Жертва взе и бурният вятър, който бушуваше в събота. 30-годишна жена от Бяла загина, след като крайпътно дърво падна върху движещо се беемве по третокласния път между селата Ценово и Новград.

Инцидентът станал около 7 ч. сутринта. Пострадалата пътувала на предната седалка. Тя била откарана в русенската болница със счупено ребро плюс разкъсване на далака и черния дроб, но въпреки направената спешна операция, починала, разказва в. "Труд", като уточнява, че алкохолната проба на шофьора е отрицателна.

В Русенско силата на вятъра достигна 144 км/ч.