Холивудската звезда Леонардо Ди Каприо обяви пред германско списание, че ще си почине от актьорството за известно време.

Секссимволът е взел това решение, тъй като се чувствал изтощен от прекалено многото ангажименти, с които се беше захванал през последните две години. 

Той се снима последователно в три филма - "Вълкът от Уолстрийт" (The Wolf of Wall Street) на Скорсезе, "Великият Гетсби" на Баз Лурман и "Джанго без окови" на Тарантино, за който според мнозина трябваше да получи номинация за "Оскар".

По време на почивката си от актьорството Лео ще се заеме най-вече с опазването на околната среда, което го занимава от години. През 2007-а той бе продуцент, съавтор и водещ на документалния филм "11-ият час", който предлагаше визионерски и практични решения за възстановяване на екосистемите.

"Искам да помогна за това светът да стане малко по-добър. Самият аз се старая максимално да пазя планетата - покривът ми е покрит със слънчеви панели, а колата ми е електрическа", разказва актьорът.

По-рано този месец той заяви, че обича да разпуска с приятели, държейки се като абсолютен идиот. Заради натоварената си програма обаче, актьорът не се е прибирал в дома си от година и половина.