Диско иконата Miss Lady Kier от Dee-Lite идва в България за Grolsch Pop Up Party на 27-ми април.

Химнът на 90-те „Groove is in the Heart“ на живо на 27-ми април в клуб Crash.

Всички ексцентрични софийски особи, паркетни лъвове, клубни клакьори, фешън дизайнери, независими мозъци и сексуално разкрeпoстени любители на истинското диско, да се готвят, защото директно от Ню Йорк пристига неповторимата Miss Lady Kier.

Култовата вокалистка на Dee-Lite, сравнявана от критиците с Lady Gaga на 90-те, ще пее, танцува и ди-джейства на специално Grolsch Pop Up party, на което ще покаже как може духът на нюйорското диско от 90-те да живее за една нощ в София на 27-ми април в клуб Crash.

Родена с името Kierin Magenta Kirby, Lady Kier започва да преследва кариера в артистичните среди още от малка. На 19 години заминава за Ню Йорк за да изпълни мечтата си да стане световно известен моден дизайнер. Но ученето на текстил и дизайн бързо й омръзва и тя се пренасочва към света на изкуството. Сменяйки работа след работа от управител на арт-галерия и дизайнер на свободна практика до go-go танцьорка.

През 1986 г. среща DJ Dmitri Brill, за който изработва, модерните за онова време, сребърни обувки на висока подметка. Тази среща се оказва съдбоносна за Kier и тя, вдъхновена от работата на Brill, започва да експериментира и търси своя талант в музиката. С DJ Dmitri Brill записват няколко песни заедно, с които обикалят клубовете. Съдбата ги среща с култовия японски диджей Towa Tei. Съчетанието от вокалния талант на Lady Kier, уменията в семплирането на Brill и техническото смесване на Towa Tei, се оказва взривоопасна комбинация, от която се ражда култовата група Dee-Lite. Бандата бързо бива забелязана от нюйорската публиката, не само заради стила си – съчетание от house, techno и disco елементи, но и заради ексцентричните костюми, чиито дизайн е създаден от Lady Kier.

През 1990 г. Dee-Lite буквално се изстрелват към славата с първия си албул World Clique и хитът, който им пробива път към голямата сцена - "Groove is in the Heart". 

Miss Lady Kier е истинско олицетворение на нюйоркската клубна култура. Със сексапилно фънки излъчване, оригинални костюми и чувствен глас, тя създава невероятна атмосфера на всяко парти, независимо дали е в компанията на свoите транссексуални танцьори или до руски олигарси. И ако до скоро диското оживяваше в София само при редките визити на Dimitri from Paris, то първата визита на Miss Lady Kier е изнендващо позитивна новина за всички ценители на тази култура.

Открий събитието и във Facebook

Билети „Ранно Пиле“: ограничен брой: 15 лв. със предварителна заявка на тел. 0886 33 33 67. Прeдварителни билети до 26-ти април: 20 лв в мрежата на Eventim.bg (Офис 1, Германос, Пикадили, Технополис, ОМВ и др)

Събитието се организира от EventEase и е за лица навършили 18 г.! 

Клуб Crash се на намира на бул. Цар Освободител 10 срещу Руската църква, за резервации: 0889 166 166  


Вижте по-голяма карта