"Искам да благодаря на цяла България, че беше с мен. Благодаря на хората, които дойдоха не просто да ме гледат в Хамбург, а да ме подкрепят", каза Кобрата на летище "София", където бе посрещнат с питка и мед

"Доказахме не само, че сме единен народ, но и доста топъл народ. Продължавам да се развивам, да се уча, защото животът е едно училище, боксът - също. Продължаваме напред и не се отказваме. Много хора казват "горе главата", но по-нагоре няма накъде", категоричен бе Кубрат пред Sportal.bg.

Виж още: Борисов поздрави Крисия и Кубрат

"Спах нормално след мача, продължи боксьорът. - Не е лесно да се бориш сам срещу такава огромна империя и мафия. Имаше много голяма публика, по-голямата част бе българска. Имах чувството, че съм в България и това ми помогна. Тепърва ще правим анализите, ще има пресконференция. Изиграх добре боя, но в бокса има и късмет. Не мисля, че съм подходил емоционално в изказванията си след двубоя", каза още Пулев.

На въпрос дали очаква да има реванш срещу Кличко Кобрата заяви: "Съмнява ме да дадат реванш", след което отговори и на критиките, че не е проявил уважение към шампиона след края на сблъсъка. 

"И сега нямам уважение към него. Той не заслужава уважение. Тактиката беше да го пресирам, да съм по-близо до него. Всичко се разви много бързо. Много е тежко да се абстрахираш от всички обстоятелства", допълни българинът. 

Виж още: Урокът от няколко нокдауна и един нокаут

Не бе подмината и темата за брак с фолкдивата Андреа, която бе на аерогарата и също посрещна боксьора. Сватбата е най-лесното нещо, отсече Кубрат.

След това и певицата каза няколко думи пред журналистите. "За мен той беше най-добрият и все още е най-добрият. Гледах мача вкъщи, както винаги. Чухме се с Кубрат една минута преди да излезе на ринга. Казах му, че го обичам", сподели Андреа.

Майк Тайсън: Няма по-тъп мач!

Най-младият световен шампион в историята на тежката категория Майк Тайсън направи култово изказване след мача на Пулев и Кличко. Двамата бойци не са успели да впечатлят по никакъв начин Животното. Големия Майк призна, че дори в един момент е искал да отиде в спалнята и да си легне. 

"Честно казано по-тъп мач в тежка категория не бях гледал. Пет рунда бутане, три нокдауна и нокаут. Страшен кеф, няма що! Тежката категория отдавна вече не е същата. Помните моите мачове. Аз танцувах на ринга и унищожавах съперниците си. Да ме прощава Владимир Кличко, но ако беше се боксирал по моето време, шансовете му да се докосне до някой пояс щяха да бъдат нулеви. Просто сега направиха бокса скучен. Що се отнася до Пулев - ясно се видя, че той все още не е готов за голямата сцена", коментира Тайсън пред "Лос Анджелис Таймс", цитиран от "Меридиан Мач".

Ленъкс Люис: Пулев е един масивен побойник

Бившият световен шампион в тежка категория Ленъкс Люис също като колегата си Майк Тайсън не се изказа ласкаво за мача между Владимир Кличко и Кубрат Пулев, информира Sportal.bg

Британецът, който постигна успехите си под канадски флаг, е на мнение, че българинът не е бил сериозен претендент за титлата. "Лесна работа за Кличко срещу един масивен побойник. Искам да го видя срещу най-добрите боксьори в категорията. Той продължава да печели", написа Люис в "Туитър". 

Малко по-късно Ленъкс пусна още един коментар, с който намекна срещу кого иска да види как се боксира "Стоманения чук": "Какво смятате за мач между Влад и победителя от Стивърн - Уайлдър. Искам да видя това!" 

Както е известно, Стивърн е носител на титлата на Световния боксов съвет (WBC) и през декември му предстои защита срещу Деонтей Уайлдър. Това е единственият пояс, който Владимир Кличко не е печелил в кариерата си. 

Ако успее да го направи, украинецът ще стане абсолютен световен шампион. Другите кандидати за бой с Кличко са вторият в световната ранглиста Бърмейн Дженингс и победителят от мача между Тайсън Фюри и Дерек Чисора.

Коментар: Пулев, пошлостта и присвоената гордост