Певците на "Пайнер Мюзик" Крум и Цветелина Янева нападнаха словесно състоялите се миналия петък награди на БГ Радио или по-конкретно българските поп изпълнители.

Двамата изразиха неодобрението си във "Фейсбук" като акцентират на пеенето на плейбек и визията на музикантите. 

Виж още: Парчето на Орлин и Бобо с награди за клип и текст

Ето ги и статусите им в социалната мрежа. 

Крум: 

Снощи гледах наградите на БГ Радио и съм удивен от изпълненията на плейбек. Надявам се шепата журналисти, които от известно време намират поводи да оплюват поп-фолк артистите, да са забелязали това. А не да търсят под вола теле по време на концертите ни. И да, когато Мария Илиева е по гащи на сцената, е имиджово, когато е поп-фолк звезда, това води до тотален упадък на обществото... 

Крайно време е да се спре с изкуственото опорочаване на най-слушания жанр за сметка на други стилове. Нека всеки намира място под слънцето. В тая война май само едната страна воюва. Дори един от най-големите сайтове за видеосподеляне се опитва да манипулира зрителския интерес. Благодаря на феновете, които ме светнаха за нещо много странно – как се трият гледания на клипове на поп-фолк изпълнители. Не съм следял клиповете на колеги, но пък погледнах коментари под мой клип и останах потресен. А между другото, за тези които ще покажат и гледанията в youtube на поп и хип-хоп клипове, ще ги светна, че не е никак скъпо да си купиш милион гледания, никак дори. Цената ми я сподели мой приятел хип-хопър. Не, че няколко хиляди гледания ще накарат някой да слуша или да не слуша вкъщи песента ти, но е част от маркетинга, който продава. Още по-важно е да натрупаш гледания, ако пък имаш спонсор в клипа, на когото си обещал да удариш поне милион гледания. Тогава инвестицията за трупане на посещения си заслужава напълно, нали? 

За текстовете няма да коментирам... Поздравявам ценителите на качествената музика с "Клати го, клати, бременно момиче, как ухаеш на аборт, под носа ти има бело..."

Цветелина Янева:

Относно последният публикуван статус, искам да добавя, че човека, който поддържа страницата ми, е препредал думите ми по-агресивно. Това, което изкоментирах, е комплексно за БГ наградите като спектакъл, шоу и пеенето на плейбек, защото сами знаете, че тези хора непрекъснато ни оплюват за това, че не пеем на живо, че нямаме никакво ниво и правим най-лошата продукция в страната ни, а всъщност много от поп-фолк изпълнителите като Галена, Преслава, Анелия, Андреа, Емилия и т.н. се подготвят много по-добре за големите концерти, в които вземат участие. По никакъв начин не натрапвам моето мнение и не бих споделила това, ако не се дразнех за изказванията към всяка една от нас!

П.С. Не мога да си позволя да коментирам легенди като Лили Иванова, Кирил Маричков, Иван Лечев, Васко Василев и т.н., защото са дали много за българската музика и култура!

Съгласни ли сте с мненията на Крум и Цветелина?