Едно от най-уникалните езера на света

С появата на камерите на GoPro вече всеки може да изживее уникалните преживявания на едни от най-големите смелчаци по света. 

Това прави и известната фотографка Нана Тронгратaнауонг, която ни повежда на пътешествие в света на медузите. Морските създания, които познаваме предимно с това, че могат да ни опарят, когато се къпем в морето, никога до сега не са изглеждали толкова красиво. 

Нана се гмурка в намиращото се на остров Мечерчар в архипелага Палау медузено езеро, в което плуват над 10 млн. медузи. Езерото е солено и е заобиколено от варовикови скали, което създава обстановка, която предразполага развитието на този животниски вид. 

Преди доста време, водоема и океана са били свързани чрез подземен тунел, но при срив той е бил заличен и така медузите, които били в тази част останали затворени там. Поради липсата на естествени хищници като костенурки или баракуди, мекотелите започнали да се възпроизвеждат дори по-бързо и от водораслите.

Всяка година медузеното езеро привлича хиляди туристи и гмуркачи, които искат да изпитат това невероятно преживяване - да поплуват с медузите. Ако вярваме на видеото на Нана, усещането ще е вълшебно.