С хора, които сутринта говорят едно, на обед - второ, а вечерта - трето, разговорите са приключени

"Оттук нататък е ясно накъде отива ГЕРБ - към коалиция с ДПС. Горчиво на младоженците и дупе да име яко." Това коментира пред "Преса" съпредседателят на "Патриотичния фронт" Красимир Каракачанов след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ги изключи от управлението. 

Правителство с ДПС

Според войводата вчерашното "представление в стил "Комеди франсез" с шефа на ЕНП Жозеф Дол е демонстрирало, че Борисов никога не е имал намерението да прави дясноцентристко правителство и просто търсил "повод, за да си направи правителство с ДПС".

Двуличието на ГЕРБ

Каракачанов обвини лидера на ГЕРБ в двуличие, защото на консултациите не е открил нищо антиевропейско в програмата на патриотите. Аргументът му срещу възстановяването на ракетните бази в Южна България е бил само, че няма пари в хазната. 

Квоти и министерски кресла

Каракачанов защити и искането за изпит по български на шестгодишните - владеенето на езика е важно условие за успешно обучение. "Ето, разбрахте ли защо, познавайки стоката на българския политически пазар, не желаехме да говорим за квоти и министерски кресла. Защото сега щяхме да слушаме какви претенции сме имали и как сме извивали ръце".