Българската песен за конкурса през май в Малмьо, Швеция, ще бъде гласувана на 3 март от тв зрителите и жури, но преди това комисия в БНТ ще решава кой да е изпълнителят

Песенната надпревара между европейските държави се организира за 58-и път, а тазгодишното участие на България е девето поред.

Виж още: Били сме на косъм от финала в Баку

Подобно избора на Миро през 2010 г. БНТ отново ще определи кой да ни представлява - солист, дует или група - предварително, чрез вътрешна комисия от компетентни служители и продуценти.

Решението им ще бъде оповестено до 10 февруари. Изпълнителят трябва да предложи до пет песни, а същата комисия ще избере

три от тях за българския финал на 3 март

Преди това трите композиции ще бъдат представени на живо в предаването "Неделя х 3" на 17 февруари, след което ще се въртят в тв ефира в продължение на две седмици.

Фотогалерия: България на Евровизия 2012

По време на прякото предаване на 3 март зрителите имат възможност да гласуват с по един SMS за всяка песен от един телефонен номер. Петчленното жури ще е същото, което гласува от името на България в международната фаза от конкурса. 

Вотът на публиката и журито ще имат еднаква тежест

Двата полуфинала и големият финал на Евровизия 2013 са на 14, 16 и 18 май в Малмьо. За шведите това е петото домакинство в конкурса, след като миналата година в Баку на първо място се класира тяхната представителка Лореен с "Еуфория". Според жребия България ще се състезава във втория полуфинал.

Видео: Euphoria на живо от финала в Баку 2012