Белите зъби никога няма да излязат от мода. Блестящата усмивка винаги прави впечатление, а днес възможностите да остане такава са разнообразни – ето няколко от тях.

В света на Facebook, в който се представяме пред всички със снимки, хубавата усмивка се превръща във визитна картичка. Колко начумерени снимки сте срещнали скоро по социалните мрежи? Американско проучване по темата сочи, че за жените хубавата усмивка е знак, че могат да се доверят на човека отсреща, докато според мъжете, тя носи успех в живота. Същото проучване, обаче разкрива, че 32% от запитаните не са доволни от цвета на зъбите си.

Съвременните методи за избелване на зъбите предлагат впечатляващи резултати – от по-достъпните специализирани пасти до скъпите процедури в стоматологичния кабинет, всеки продукт или услуга обещава напълно безопасен бял цвят. 

Защо зъбите ми не са идеално бели?

Този въпрос минава през главата на всеки един от нас сутрин пред огледалото. Зъбите губят своят бял цвят с времето в резултат на режима на хранене и начина на живот. Кафето, червеното вино, черния чай са сред основните причинители на промяната на цвета на зъбите и появата на петна. Оригиналният бял цвят на зъбите може да се възвърне чрез различни методи, които варират в качеството, цената и продължителността на ефекта. Но кой не иска по-бели зъби?

Искам по-бели зъби!

Възможностите за подобряване на самочувствието по отношение на усмивката са три – в домашни условия, с помощта на специализирани продукти или на стоматологичния стол.

Най-популярната бабешка рецепта за по-бели зъби е чрез втриване на лимон или сода бикарбонат в зъбите. Лесно, бързо и удобно е да се сдобием с малко блясък в усмивката с подръчни средства, но ефектът е краткотраен и е възможно от престараване да нарушим емайла на зъбите.

Специализираните продукти за по-бели зъби носят по-задоволителни резултати. На пазара се предлагат специални писалки, лентички и комплекти за избелване с помощта на гелове и шина. Докато писалките, съдържащи избелващ гел и лентичките обещават мигновен резултат, то пастите и комплектите изискват повече време. Избелващите гелове се ползват или директно, или чрез шини. Последният метод отново не спестява посещението при зъболекаря, защото за него е необходимо да се изработи индивидуална силиконова шина.

Когато се обърнем към специалист за избелването на зъбите, ни предлагат дълготраен резултат, който може да се види веднага. Избелването може да се осъществи с помощта на избелващ гел и ултравиолетова светлина в рамките на няколко процедури.

Методите са различни, но принципът на действие е един и същ - основната активна съставка за избелването е карбамиден пероксид или хидрокси пероксид, който при активиране води до окислителни процеси с отделяне на свободен кислород и по този начин се обезцветяват органичните депозити в емайла на зъбите. Възможно е да се появи свръхчувствителност на зъбите, а някои специалисти предупреждават за риск от нарушаване на емайла. За всеки случай, професионалното избелване има най-видим и траен резултат, но изисква по-голямо финансово вложение.

Pierre Fabre Oral Care ви препоръчва ELGYDIUM програма „По-бели зъби” 

С добрата ежедневна грижа към зъбите, те не само ще бъдат здрави, но и бели и блестящи, за да не се притеснявате да се усмихнете. Тайната на програмата „По-бели зъби” е в почистващите и полиращи свойства на избелващите пасти за зъби на ELGYDIUM. Полирането на емайла придава блясък на зъбите, предотвратява образуването на цветни петна и възвръща естествената белота на усмивката.

ELGYDIUM Whitening е ежедневна избелваща паста за зъби с висока ефективност, която се дължи на микропулверизирани частици сода бикарбонат, патентована формула на Pierre Fabre. Те почистват емайла на зъбите, без да го увреждат и без да разраняват венците. 

Пастата ELGYDIUM Brilliance&Care със силен избелващ ефект премахва упоритите петна по зъбите, с които ежедневните пасти не успяват да се справят, благодарение на своята формула, комбинация на минерални и бамбукови силикати, и Fluorinol®. Премахва упоритите оцветявания ( кафе, цигари, червено вино, чай ), нежно полира и заздравява емайла. Използва се два пъти в седмицата с едно измиване.

Специалната избелваща четка в програмата „По-бели зъби” премахва 48% повече бактериалната плака. Това е благодарение на полиращите, неабразивни влакна, които са с нисък процент на задържане на бактерии и вградените микротопченца във всяко влакно ( micro ball system®).

Систематичното използване на програмата „По-бели зъби” със сигурност ще ви спести притеснението да се усмихнете за снимка, защото ефектът е видим бързо.
Хубавата усмивка не е просто два реда бели зъби, а самочувствие да покажете радостта и положителната си нагласа, затова и белите зъби никога няма да излязат от мода.

За повече подробности за програмите на Pierre Fabre Oral Care, посетете www.usmivka.bg.