Голяма част от разходите тази година се дължи на мъжете, които са предпочели да пазаруват в последната минута за своите близки.

Не знаем какви са разходите на Дядо Коледа по празниците, но британците са похарчили около 3 млрд. паунда за два дни за коледни и новогодишни подаръци, съобщи Би Би Си. 

Големите магазини във Великобритания започнаха активна кампания за привличане на купувачите за последни покупки преди празниците. Значителна част от годишния оборот на магазините идва от продажбите през декември, съобщава novini.bg

Големите търговски вериги обаче продължават да разчитат на последните дни през годината, за да осъществят важни за тях продажби. Факт е, че около 40-45 % от всичките продажби на магазините се осъществяват през последните няколко седмици преди Коледа. Според проучване тази година пазаруването онлайн е придобило все по-голяма популярност.

В този ред на мисли, ако си получил подаръци, които не харесваш по празниците, спокойно можеш да ги продадеш в популярни сайтове за онлайн пазаруване като ebay, например. Съветът на специалистите в тази сфера е да изчакаш няколко седмици, когато цените ще се покачат.