Лейди Гага преподава любов, докато Джордж Клуни и Брад Пит се борят за браковете на хомосексуалистите.

Поп звездата Лейди Гага основа фондация, която да помага на тормозени ученици и студенти. Тя носи името "Born This Way" на едноименния хит на певицата. 

Според Гага светът лесно може да бъде променен, ако проявяваме поне малко любов и толерантност. 

Официалната церемония се проведе в университета Харвард, където зад каузата на певицата застана и тв водещата Опра Уинфри.

“Не съм дошла да ви кажа, че ще реша лесно проблема с училищния тормоз и ниското самочувствие на учениците”, започна Гага прочувственото си слово. “Трябва да се научите на култура на любов, тя побеждава всичко”, допълни звездата.

“Това ми прилича не на фондация, а на цяло движение за промяна на една лоша традиция, която властва от дълго време”, коментира Уинфри.

И посъветваха децата да се застъпват едни за други в случай на насилие, а възрастните да се отнасят с повече внимание към училищните хулигани. Около 70% от американските ученици са ставали поне веднъж обект на тормоз, съобщи американската Асоциация на психолозите.

Междувременно холивудските суперзвезди Джордж Клуни и Брад Пит се присъединиха към актьорския състав на постановка за споровете около браковете между хомосексуалисти в Калифорния, пише hotnews.bg.

Пиесата, озаглавена „8″, е написана от носителя на „Оскар“ за сценарий Дъстин Ланс Блак и е фокусирана върху битката за узаконяването на гей браковете в щата.

Брад Пит изигра съдия, който разкрива хомосексуалната си ориентация, след като издава постановление в полза на гей съюзите, а Джордж Клуни се превъплъти в образа на адвокат, също засвидетелствал подкрепата си за узаконяването им.

Заглавието на постановката се отнася до Предложение 8, одобрено от Калифорния през ноември 2008 г. С него гей браковете са обявени за незаконни в щата, където са разрешени с постановление от месец юни същата година.

В постановката участват още Мартин Шийн, Кристин Лати и Джейми Лий Къртис, Матю Морисън и Мат Бомър, Кевин Бейкън, Джейн Линч и Джон Райли.