Роналдо излезе начело.

Португалският нападател на "Реал" (Мадрид) Кристиано Роналдо е най-скъпият футболист на света за тази година. Това показва годишната класация на сп. "Форбс".

Португалският национал е заработил общо 73 милиона долара през миналата година., 49 милиона от тях са заплати и бонуси, а 24 милиона са изкарани с договори за реклама. През септември миналата година Роналдо подписа нов 5-годишен договор с "Реал", който ще му донесе общо 206 милиона долара за периода. За да се затвърди статутът му на №1, през януари UEFA му връчи и “Златната топка” за най-добър футболист в света за 2013 година.

Виж повече: Най-скъпите футболни клубове в света за 2014 година

Втори след него е вечният му съперник - Лионел Меси. За последната година той е изкарал общо 65 милиона долара, от които 42 са от заплати и възнаграждения.

Третото място е за нападателя на "Пари Сен Жермен" Златан Ибрахимович с 34 милиона, като само 4 от тях шведът е получил от реклама. 

Виж още: Как харчат парите си 10 от най-добрите спортисти?

Петицата се допълва още от бразилеца Неймар, играещ за "Барселона", с 28 милиона долара и колумбийския нападател на "Монако" Радамел Фалкао с 26 милиона долара.