Алис Купър сформира най-новата супергрупа и издава албум с кавъри в памет на рокзвездите от някогашния си приятелски кръг

Годината е 1972-ра. На "Сънсет стрип" в Холивуд има клуб, наречен "Рейнбоу бар & грил". В бара на горния етаж се събират "холивудските вампири" - приятелски кръжец на рокзвездите, които живеят в Лос Анджелис или пребивават / минават временно оттам.

За да се присъединиш към кръга, беше достатъчно да надпиеш всичките му членове, обяснява Алис Купър, който е един от основателите. Когато отивах, обикновено там бяха Джон Ленън, Хари Нилсон, Кийт Муун (дегизиран като камериерка или шофьор), Бърни Топин, Джим Морисън и Мики Доленц, спомня си той. Отбивал се и Джими Хендрикс.

Някои от тези звезди вече не са между живите, но Купър, който е вече на 67, възражда тази група - но не на маса, а на сцената. След месец са насрочени два концерта на новата му супергрупа Hollywood Vampires, която основава преди три години с актьора Джони Деп. Техният стар приятел Джо Пери, китаристът на "Аеросмит", също става титуляр в състава.

Виж още: Как стареят рокзвездите (снимки)

За два концерта на 16 и 17 септември в друг клуб на "Сънсет стрип" - The Roxy, към тях се присъединяват още Мат Соръм (ударни), Дъф Маккагън (баскитара), Томи Хенриксен (китара) и Брус Уиткин (клавишни, китара). Готов е вече и албумът им с кавъри на роккласики, в който гостуват сър Пол Маккартни, Пери Фарел, Дейв Грол, Джо Уолш, Слаш, Роби Кригер ("Дорс"), Зак Старки (синът на Ринго Стар), Брайън Джонсън и Кип Уингър. Премиерната дата е 11 септември.

Интродукцията на едно от парчетата включва дори речитатив от култовия британски актьор сър Кристофър Лий, който си отиде през юни на преклонна възраст.

Маккартни възражда Come and Get It, която е написал за "Бадфингър", а друг от дуетите на Алис е с фронтмена на "Ей Си/Ди Си" Брайън Джонсън, с когото са записали Whole Lotta Love на "Лед Цепелин". Деп свири на китара в Manic Depression на Джими Хендрикс и My Generation на "Ху".

Музикантите даряват всичките си приходи от албума на организацията MusiCares. Друг благотворителен жест е отправен към хората с увреден слух, подпомагани от Starkey Hearing Foundation. 150 от тях ще бъдат снабдени със слухови апарати и ще получат възможност да чуят музика за първи път на единственият концерт, който "вампирите" ще изнесат зад граница, на 24 септември в рамките на бразилския фестивал "Рок в Рио".

Първият сингъл е комбинация от Another Brick In The Wall Pt. 2 на "Пинк Флойд" и стария хит на Купър School’s Out (1972).