Любовта на мъжа очевидно наистина преминава през стомаха

Редица женски парфюми се рекламират с качеството си да съблазняват мъжете и да предизвикват либидото им. Оказва се обаче, че представителите на силния пол има други аромати, които действат далеч по-възбуждащо.

Храната като възбуждащ аромат

Според американският невролог д-р Алън Хърш за мъжете един от най-възбуждащите аромати е шоколадът. Той активно стимулира мозъка на силната половина на човечеството. Освен това миризмата на шоколад ги кара да се настройват романтично. Освен това то кара представителите на силния пол да оценяват показаните им на снимка жени като по-привлекателни, пише "Куриър мейл".

Много по-възбуждащ ефект според д-р Хърш пък имат миризмите на пица и на печено телешко, които макар да не влизат в списъка с аромати, на които бихте искали да миришете в петък вечер, по време на излизане с приятели, събуждат неимоверно много либидото на мъжа.

В изследването на невролога проличава, че мъжете изпитват повече сексуална възбуда, когато долавят аромат на храна, например източни подправки, понички, пуканки, сладкиши с канела или пай, отколкото на който и да било парфюм.

Виж още: Три аромата, с които да внесем хармония в дома си

Комбинирайте миризми

Още по-голямо влияние оказват комбинациите от аромати. Така например идеално се съчетават тиквен пай с лавандула, което усилва с 40% възбудата при мъжете - резултат, който нито един женски парфюм не може да постигне - при парфюмите максималния ефект е засилване на възбудата с до 3%.

За разлика от мъжете, където очевидно ароматът на хранителните продукти има най-голямо въздействие върху либидото, при жените, които принципно са много по-чувствителни към отделните уханията, най-голям ефект има ароматът на мускуса, който често е добавян към мъжките парфюми и одеколони.

Източник: "Куриър мейл"