Майчинството променя живота и приоритетите - последното доказателство за това е Салма Хайек

Една от най-успешните мексиканки в Холивуд, работеща и като продуцент, омъжена за милиардер, Салма Хайек признава, че сериозно обмисляла да зареже кариерата си, за да прекарва повече време с дъщеря си.

Днес актрисата е на 45, а малката Валентина Палома идва на бял свят през 2007 г. По онова време още няма брак с бащата на детето - френския милиардер Франсоа-Анри Пино. Нещо повече - година по-късно двамата развалят годежа си, но раздялата им, както се оказва, е за кратко.

Женят се през 2009 г. в деня на св. Валентин

След раждането обаче Хайек се вълнувала и от друго - дали ще успее да си намери достатъчно актьорски ангажименти поради напредналата си възраст. Именно това опасение допринесло за колебанието й дали да не се отдаде изцяло на майчинството.

Пред списание "Мари Клер" тя споделя: "Когато си млад и вече си родител, все още ти предстои да се доказваш в професионален план. Но когато децата се появят на бял свят по-късно, се оказва, че

мотивацията за работа и кариера започва да се изпарява"

Салма Хайек на кинопремиера с 4-годишната Валентина и героинята си от "Котаракът в чизми" (2011) Кити Лапичката

Изправена пред дилемата дали да заснеме поредния филм, който може и да няма успех, или да не пропуска нито миг как момиченцето й расте, тя получила ценен съвет от съпруга си.

Той й казал: "Сега се чувстваш така, но когато тя порасне и поискаш да се върнеш на работа, вероятно ще е станало твърде късно. Ти си така умна и талантлива, все още имаш толкова много потенциал.

Не би ли искала да видиш докъде можеш да стигнеш?"

Винаги съм се опитвала да накарам хората да повярват в мен, а сега открих човек, който вярва в мен повече от мен самата, заключава актрисата.

Все пак вероятно заради малката й дъщеря две от последните й роли са в 3D анимации за деца: "Котаракът в чизми" и "Пиратите! Банда неудачници", които тук гледаме озвучени на български. Тази година с нейно участие излизат комедията с Кевин Джеймс Here Comes the Boom и новият филм на Оливър Стоун "Диваци" (Savages).