Актрисата се омъжи за годеника си Джеймс Райтън, а на скромната сватба в Южна Франция присъстваха и колегите му от британската група "Клаксънс"

Звездата от "Карибски пирати" не изпълни шеговитата си закана да бъде булка по дънки и тениска, а носеше ефирна бледосива рокля без презрамки и с дължина до коляното.

Според модни експерти, цитирани от британския в. "Дейли мейл", тоалетът бил част от гардероба й от пет години насам. По-късно "Вог" уточни, че това е кутюрна "Шанел" от пролетно-лятната колекция за 2006 г.

Булката носела в допълнение равни обувки, тип "балетни пантофки", и бяло сако от туид - естествено, също с марка "Шанел".

Церемонията се състояла в средновековното провансалско градче Мазан, недалеч от Марсилия, а тържеството след това - в луксозния имот, който семейството на Кийра Найтли притежава наблизо.

Съпругът й, който това лято навършва 30, е родом от града на Шекспир - Страдфорд на Ейвън. С актрисата са заедно от началото на 2011 г., след като ги запознала общата им приятелка Алекса Чънг

"Клаксънс" са основани в Лондон през 2005 г. от Райтън, който е вокалист и клавирист, Джейми Рейнълдс и Саймън Тейлър-Дейвис. Малко по-късно към тях се присъединява и барабанистът Стефан Халперин.

Пробиват още с дебютния си албум Myths of the Near Future (2007), отличен с няколко музикални награди. Оттам е и сингълът Golden Skans, спечелил приза "Айвър Новело" за съвременна песен.