Вече няма съмнение, че актрисата е решила да напусне Том Круз, за да спаси дъщеря им от сциентологията. Той нямал представа какво планира жена му - а US медиите коментират, че явно числото 33 му носи нещастие...

Том Круз, който днес навършва 50, нямал ни най-малка представа, че жена му възнамерява да поиска развод - и пълно попечителство върху 6-годишната Сури.

Представители на актьора, който в момента снима фантастичния Oblivion в Исландия, коментираха само, че той е съсипан и с разбито сърце.

Кейти до последно пазела в тайна плановете си, а до нея през последните дни бил

баща й, който е адвокат в родния й щат Охайо

Тя си наела самостоятелен апартамент в Ню Йорк и ще се бори малката да остане да живее с нея. Двете били засечени да пазаруват само ден преди новината за развода.

Актрисата се тревожела, че невръстната Сури ще й бъде отнета и изпратена в тренировъчен лагер, за да се подготви за пълноправен член на Сциентоложката църква - какъвто е и Том Круз. Самата Холмс е възпитана в католическата вяра.

Семейна идилия: Кейти Холмс и Том Круз със Сури и двете му осиновени деца по време на брака с Никол Кидман - Изабела и Конър, на футболен мач с момчетата на Дейвид Бекъм през 2008 г.

Холмс вече не носи венчалния си пръстен и е уволнила всички от екипа си, свързани с мъжа й - охрана, шофьор, пиар, разкриват светските издания зад Океана.

При развод преди 11-ата година от брака тя трябва да получи семейното имение в Бевърли Хилс и

по 3 млн. долара за всяка година, през която е била омъжена -

а ако беше издържала целия срок, можеше да претендира за половината състояние на звездата, което се оценява на над 250 милиона.

Междувременно американските медии коментират, че числото 33 очевидно носи нещастие на Круз, тъй като и трите му съпруги досега са го напуснали, когато са навършили тази възраст.

Той е бил женен за актрисите Мими Роджърс (1987-90 г.), Никол Кидман (1990-2001) и Кейти Холмс (от 2006 г.).

Последната публична поява заедно на Том и Кейти - на партито на списание "Венити феър" след "Оскарите" в края на февруари 2012 г.