Певецът инвестира единствено в многобройните си проекти.

Канйе Уест отново проявява завидна активност в социалната мрежа Twitter, като тя се изразява в около 30 туита на час в активно време. Този път вдъхновението му за споделяне не е породено от нов албум, а от подготовката на втората му модна колекция Kanye West есен-зима 2012. 

Първата колекция на Канйе DW (в памет на майка му Дона Уест) бе изключително зле приета от модната критика, въпреки това феновете му и като цял на любителите на хип-хоп стила засвидетелстваха силен интерес към нея. Така че, в крайна сметка вместо с финансови загуби той се отърва просто с накърнено его. 

За следващия моден сезон обаче Канйе се е настървил повече от всякога. Преместил се е в Лондон с екипа си, където работят усилено. В Twitter певецът спомена, че хвърля маса пари за полети, хотели и т.н. само за да си осигури най-добрия екип. "Аз съм експерт в музиката, но страстта ми са музиката, дизайнът, киното и продуктите, силата ми обаче е в това да осъществявам контакти," признава господин Уест. 

Изглежда всичките му инвестиции в момента отиват за реализиране на нестихващите идеи, след като сам призна, че не си е купувал кола или бижута от две години, а целта си той описва така: 

"Исках да вдъхна надежда, че хората, които всъщност могат да променят светя, ще се изправят и ще го направят."