Майстори-сладкари мерят умения за най-романтичните сватбени торти

Майстори-сладкари от големите сладкарски къщи, цехове, хотели, ресторанти и кетъринг компании ще премерят умения в изработката на романтични сватбени торти. Това ще се случи в дните между 7 и 10 ноември 2012 г. в Интер Експо Център в София, съобщиха организаторите от списание "Кафе Пауза..." и Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите-7, които работят в партньорство с Интер Експо Център – София и с Българската асоциация на професионалните готвачи.

Вкусните изкушения ще могат да се видят по време на традиционните изложения в Интер Експо Център - Сихре, Интерфуд и Дринк, Месомания, Светът на млякото, Булпек и Салон на виното.

Дефилето "Дизайнерски торти" с тема "Сватбени торти" се организира за първи път у нас, и, както обещават организаторите, предвижда много изненади за посетителите. 

В дните на изложението всеки един от участниците – които са 20 на брой, ще аранжира на специално място своите произведения на изкуството, които ще бъдат украсени със сватбена и цветна декорация. Публиката ще може да гласува за своите фаворити тайно, чрез попълването на анкетни карти.

За най-добре представилите се майстори на сладките шедьоври са предвидени награди – обучение в тайните на сладкарското изкуство в страната и чужбина.

Една от изненадите за посетителите, която организаторите разкриха в аванс е че, до щанда ще бъде разположен макет в естествен ръст на младоженци, и всеки ще може да се снима със собственото си лице там.

В момента пък на страницата на Дефиле "Дизайнерски торти" във Фейсбук тече конкурсът "Кажи ми КАК... ме обичаш". Там може да участва всеки, който иска да напише своето романтично послание към своята половинка и също да спечели награда – уикенд за двама в романтичен хотел. Подробности за конкурса може да намерите на http://www.facebook.com/DefileNaButikoviTorti?fref=ts.

Партньори:

Red Devil Кетъринг
Сватбена агенция „Класик“
Бутик за цветя „Елфите“
Алма Либре – суровини и декорации за сладкарството
Змееборец – суровини и декорации за сладкарството

Медийни партньори:

kulinaria.bg
bakedmedia.eu
сп. Кулинарен журнал
сп. Меню

Участници в Дефиле „Дизайнерски торти“

1. Булперла-Цонка Костова ЕТ, Сопот
2. Дарк анд Милк ЕООД, София
3. Пчела 97 ООД, София
4. Теодора Йорданова ЕООД (Сладкарница „Теа“), София
5. Папая Бейлис, София
6. Култ Гурме Кетъринг, София
7. Чар 05 ООД, Сливен
8. Детелина 2007 ЕООД, Шумен
9. Сара- Галя Ганчева ЕТ, Севлиево
10. Йоанна ЕООД, Благоевград
11. Иван Куманов ЕТ, Стара Загора
12. Мериам ООД , Велинград
13. Мина Елит ООД, Габрово
14. Найя 87 ЕООД, Пловдив
15. Попимони 2010 ЕООД, Пловдив
16. Захарно петле, Пловдив
17. Роза1-Стоян Георгиев“ ЕТ, Бургас
18. Диана ЕООД, Димитровград
19. Карамела Марков ООД, Сладкарници „Мирена“, Шумен, Разград
20. Хотел „Хилтън“, София