Докато едни умуват дали Десислава била нагласен победител, БНТ1 днес стартира представянето на участниците в конкурса.

Композиторът Стефан Димитров, председател на Академията на „Българската песен на Евровизия 2012”, обяви песента на Десислава като класирана на първо място от професионалното жури.

Ясно е – Деси отива на финала за избор на българската песен за Евровизия 2012 с песента си "Love Is Alive"

Тя спечели първото място в гласуването с есемеси на зрителите. Недоверчиви наблюдатели на ставащото зашушукаха, че има нагласен победител и това е именно Десислава. Те предполагат, че певицата е наясно с това, дори е инструктирана как да се държи, заради скромното и непринудено поведение, което демонстрира. „Радвам се, разбира се, искам да кажа, че заложих на семпло изпълнение, за да се подготвя добре за финала," казва тя. 

Борислав Миланов наскоро се изказа в защита на певицата и потвърди подозренията – „Песента на Десислава не е поп фолк и всеки, който разбира от музика, може да чуе, че тя не е една поп фолк певица, а изключително талантлив творец. Иска ми се да спрат завистливите подмятания, защото съм сигурен, че Десислава би представила България достойно.” 

На 29 февруари това ще стане ясно.

В същото време от днес 1 февруари започва масивна кампания за представяне на 12-те песни финалисти в програмите на БНТ1, БНТ Свят и БНТ2. 

Ще можем да видим и чуем всички песни, както и да изберем своя фаворит, който да подкрепим на 29 февруари. На финалa вотът на Академията и зрителите ще определи кой ще представя България в Баку

С актуални новини, информация за участниците и песните, богата галерия от снимки и видеа стартира сайтa на българската Евровизия. На финала, който ще избере българската песен за Евровизия, специален гост ще бъде победителката на френското издание Anggun.