Пуканките са класика, но има случаи, в които е добре да сядаме пред екрана с по-различно съдържание н чинията

Планирате следващата си филмова вечер? Тогава помислете и за храната, която да я придружава. Гледането на филми е едно от най-развлекателните занимания - особено в дългите зимни вечери. То забавлява, обединява хората и създава вълнуващи емоции, които да ви накарат да се чувствате по-отпочинали. За основните филмови жанрове обаче и храните, с които сядаме пред екрана, са различни, съветват от foodpanda. 

1. Приключенските филми имат особен заряд и могат да ви накарат да потънете в сюжета. Ядките и чипсът са идеални за тях, тъй като консумацията им става механично - от пакетчето към устата - и няма да ви разсее. 

2. За екшъна пригответе пуканки. Определено пуканките са най-предпочитани и вървят ръка за ръка с гледането на филм. Те са заредени с антиоксиданти, които могат да предотвратят сърдечни заболявания. Разбира се, ако не са удавени в сол и масло (или олио). Все пак екшъните са изпълнени с много действие и ни държат в постоянно напрежение.

3. Комедията е жанр, който ни забавлява и разсмива. Комедийните филми са най-развлекателни и трябва да бъдат придружени от любимата храна, а именно - пицата.

4. Драмата се смята за един от най-рядко предпочитаните жанрове. Въпреки това ако сте негови почитатели, наблегнете на шоколада, докато се наслаждавате на филма. Обикновено драмата действа потискащо или сърцераздирателно. Точно затова хапвайте повече шоколад, който ще увеличи нивото на допамин в мозъка и ще ви помогне да се успокоите - и да бъдете по-щастливи. 

5. Докато гледаме исторически филм, експертите съветват да наблягаме на плодовете и в частност на боровинките. Тази суперхрана подобрява концентрацията и паметта за срок от пет часа. Независимо колко сложно заплетен е филмът, така ще съумеете да запомните всеки факт и година, за които се разказва.

6. Когато гледате трилър, избягвайте да консумирате червени храни. Те действат подсъзнателно като засилват усещането за страх. Добър вариант е да наблегнете на ментови бонбони, кекс с мента и коктейл мохито. Ментата може да ви направи по-бдителни, за да се насладите на всяка сцена и усещане, създадено от филма. Тя има и последващо успокоително действие, което ще ви помогне да заспите по-лесно. 

7. Ако сте решили да сготвите вкъщи и да гледате научно-популярен филм, рибата е чудесен избор. Тя е богата на омега-3 мастни киселини, които са свързани с когнитивните ползи и подобряването на паметта. Ако консумирате риба, ще запомните за по-дълго какво сте видели на екрана и интересните факти, които сте научили от филма. 

8. Романтичните филми са леки и подходящи за лежерна вечер, придружена с вкусна храна. Голяма салата и морски деликатеси ще допълнят удоволствието от вечерта пред екрана, особено ако е споделена с любим човек.

Източник: foodpanda