Верига супермаркети пусна промоция за настъпващата учебна година - тетрадки с лика на чалга изпълнители. Те се предлагат заедно с разнообразни дискове на певците на "Пайнер".

Образователните комплекти могат да бъдат купени за изгодната цена от 1,99 лв. Има и разнообразие. Освен тетрадките малък формат се предлагат и скицници със спирала, които също са в опаковка с попфолк диск.

Сред купчината "ученически помагала" в супермаркета лежи и автобиографичната книга на Азис "Аз, Азис". Така първолаците ще имат стимул да се научат по-бързо да четат. Книгата на скандалния изпълнител може да бъде купена на цена 3,99 лв., придружена не от един, а от цели четири диска, един от които е на самия Азис.

"Ние издаваме дисковете, както и печатаме тетрадки, но ги създаваме и реализираме поотделно. Съвместната им продажба не е наше дело, фирма "Пайнер" няма нищо общо", заявил пред "Труд" Любомир Костадинов, пиар на фирма "Пайнер".

Той допълва, че за първи път от екипа на "Труд" чува за съвместната продажба на стоките и дори се възмущава от ниската цена, тъй като един отделен диск струвал минимум седем лева.

На въпрос дали е уместна продажбата на "ученически помагала" заедно с дискове с песни, които съдържат текстове като: "Като грип ме преповтаряй, много дълго ме изгаряй. Ти си много готин тип, но си като летен грип", Любомир Костадинов възкликна: "Защо не?! Това е една весела шеговита песен. Чалга текстовете са много по-прилични от българския и чуждестранния поп напоследък."

Ние пък питаме вие бихте ли купили тетрадка с провокативна снимки на попфолк звезда на децата си и съгласни ли сте, че попфолк песните са с по-прилични текстове от модерния поп в момента.