Британките носят най-високите токчета в Европа, според проучване на козметичната марка за грижа за краката Compeed.

Въпреки че звезди като Виктория Бекъм и Черил Коул не слизат от "небостъргачите" си, средната височина на тока във Великобритания е 8,3 см. 

"Изследване е показало, че една висока жена се смята за по-настоятелна, по-уверена, по-богата, по-способна, по-успяла, по-независима и дори по-интелигентна от по-ниските й връстнички," казва психологът Ема Кени пред Daily Express

"Това как ни възприемат останалите има изключително влияние и не изненада, че след време определя много от изборите ни. Британката е амбициозна (но можем спокойно да го твърдим и за всяка средностатистическа европейка) и ако обувки на 15-сантиметров ток ще увеличат перспективите й за кариера, без значение дали е правилно, или не, тя ще ги обуе."

Статистиката продължава така - на второ място е Испания с 8,1 см. Трети са датчанките с 7,6 см, следвани от германките със своите 6,8 см. Топ 5 завършва с Франция, където дамите не се качат на повече от 6 см. 

Въпреки това, малкото жени, които са се осмелявали да обуят прословутите обувки на Christian Louboutin, не са британки, а американки - Бийонсе и Лейди Гага.