Малайзия отмени концерт на Ерика Баду, заради нейна снимка с рисунки в горната част на тялото, на която на арабски е изписана думата Аллах.

Оказва се, че снимката й във вестник The Star е "обида към исляма". Вестникът поднесе своите извинения. 

Носителката на "Грами" трябваше да изнесе концерт в сряда, 29 февруари, в Куала Лампур. Твърди се, че Баду е силно разтревожена от новината за отмяната на концерта. 

Малайзия, в която има мюсюлманско мнозинство, в миналото е предупреждавала международни изпълнители да се обличат прилично за концертите си. 

В отговор на нападките 44-та най-велика жена в музиката (според VH1) написа в собствената си страница във Фейстбук: "Любимият ми филмов режисьор е Алехандро Ходоровски. Той направи филма "The holy mountain" през 70-те. Една от героините му е изрисувана дама, която носи всякакви символи и имена на Бог по тялото си. Позирах като нея за фотосесия. Тази идея въплъщава това, което всички сме... Едно... 

Снимката бе избрана и редактирана от продуцентите на концерта ми в Малайзия. Те бяха много отговорни пред населението си и мюсюлманската му вяра. Един конкретен вестник използва нередактирана снимка и я публикува в статията си. Тогата започна скандала. 

Правителството на Малайзия трябва да се грижи за вярата на народа си. Дори и да е имало 1 или 2 оплаквания, разбирам защо това се случи. Все пак са в година на избори. Имайте всичко това предвид."

Иначе, интересна новина около Ерика е участието й в проекта RE:GENERATION заедно с продуцента Марк Ронсън и рап певеца Мос Деф (Ясийн Бей). Идеята на проекта е да провокира петима диджея да експериментират с музика, в която не работят. Така тримата ни герои попадат в съвременното блус парче "A La Modeliste".

Освен Марк Ронсън, на който се падна джаз, предстои да видим как DJ Premier ще преобрази класическата музика, Pretty Lights - кънтрито, The Crystal Method - R&B и Skrillex - рока.