Тенорът, спечелил втория сезон на шоуто, е от отбора на Миро, а наградата му е петседмично лятно обучение в музикалния колеж "Бъркли" в Бостън

Ивайло Донков, наричан "българския Андреа Бочели", е незрящ, следствие от престоя му в кувьоз като бебе. От пет години се занимава усилено с изучаването и интерпретацията на барокова и старинна музика.

Завършил е музикалното училище в родния си град Варна, а след това - класическо пеене в Националната музикална академия (НМА) "Панчо Владигеров", в класа на проф. Благовеста Карнобатлова-Добрева. Понастоящем е специализант по камерно пеене при същата преподавателка.

В големия финал на "Гласът на България-2" варненецът се изправи на сцената в двубой с бургазлийката Красимира Иванова от отбора на Данчо Караджов и спечели с 54% от гласовете. 

Преди техните последни изпълнения отпаднаха другите двама финалисти: Васил Чергов от отбора на Вики Терзийска и Тодор Георгиев от отбора на Преслава.

По посока на часовниковата стрелка: Красимира Иванова, Васил Чергов, Ивайло Донков и Тодор Георгиев

Финалната четворка беше определена от сбора между оценката на треньора и вота на публиката след полуфинала миналия понеделник.

Тогава зрителите решиха шоуто да напуснат Вася Попова, Христо Младенов, Сашка Александрова и Нина Илиева.

Треньорите във втория сезон на "Гласът..." (от ляво на дясно): Йордан Караджов, Преслава, Вики Терзийска, Миро