"Столичани в повече" и "Комиците" са най-гледаните развлекателни БГ предавания в тв ефира през октомври

Сериалът с Любо Нейков, Кръстю Лафазанов и Христо Гърбов е и единствената родна продукция, освен новините на Би Ти Ви и "bTV Репортерите", които събират повече от 1 млн. зрители. Веднага след "Столичаните..." (всяка сряда от 21 ч.) в статистиката на ГАРБ за миналия месец се нарежда петъчното им шоу "Комиците".

След програмната промяна в излъчването (един епизод във вторник от 21 ч. вместо два в неделя от 20) "Седем часа разлика" се изкачва още по-високо в класацията, отчитат от Би Ти Ви. Седмичният епизод с героите на Ваня Цветкова и Калин Сърменов, който върви по време на "Пълна лудница" по Нова тв, изпреварва най-новия сериал на Би Ти Ви "Революция Z: Секс, лъжи и музика".

Музикалната романтична драма тръгна в края на октомври, всеки четвъртък от 21 ч. с участието на звезди от приключилия миналия сезон "Стъклен дом".

В епизод 3 този четвъртък, 8 ноември, репетициите на Боби, Тино и Филип ще бъдат прекъснати от неочакван гост в дома на дядо Съби (Петър Цанков). Това ще ги принуди да потърсят помещение за репетиционна, където да развихрят таланта си на рокмузиканти...

В топ 20 е и другият нов сериал на Би Ти Ви "Къде е Маги?", който зае мястото на "Седем часа разлика" в неделя, а от 11 ноември отива в още по-късен час, 22,30. По-гледан от него е ситкомът "Домашен арест" с Филип Аврамов, а "Шоуто на Слави" се нарежда между тях на 15-о място.

Според същите данни "Нека говорят... с Росен Петров" (под номер 25) изпреварва прекия си конкурент в края на седмицата - "Всяка неделя" по Нова телевизия, което отсъства от списъка с 50-те най-гледани предавания за месеца.

Единственото шоу на Нова в праймтайма, което попада сред първите 20, е "ВИП Брадър-4", което според Би Ти Ви има най-слабите резултати в сравнение с всички издания на риалити шоуто досега - въпреки че в началото на седмицата продуцентът Димитър Станчев похвали сезона като най-силния досега.

ВИП съквартирантът Къци Вапцаров гостува на Захари Бахаров в друго ново шоу тази есен - "Националната лотария", което през октомври заема 42-ро място сред най-гледаните предавания. Фотогалерия: "ВИП брадър" - преди финала на сезон 4

Комедийният сериал на телевизията "Етажна собственост" е на 37-о място. Прехвърлените в ефира на Нова "Пълна лудница" и "Господари на ефира" заемат съответно 29-о и 44-то място. На по-голям успех се радва друга продукция на Маги Халваджиян - петъчното "Имаш поща" с Гала, което е под номер 21 в списъка.

От ноември негов непряк конкурент в ефира обаче е "Предай нататък" по Би Ти Ви - завръщането на Наталия Симеонова ("Море от любов"). 

Още от двучасовия си пилотен брой на 3 ноември историите на обикновени хора, чийто живот се променя в положителна посока благодарение на водещата и нейния екип, са привлекли пред екрана в съботната вечер 37,8% от зрителите, близо 1 млн. от тв аудиторията.

БНТ1 влиза в класацията предимно с преките излъчвания на футболни мачове (квалификациите на националния отбор за Мондиал 2014 и дербито ЦСКА-"Левски"), тиражите на Тото 2 и "Шоуто на Канала" в събота, което през октомври заема 28-о място. От 25 ноември по държавната телевизия обаче тръгва сезон 3 от най-добрия БГ сериал напоследък - "Под прикритие".

Иначе абсолютният лидер в тв ефира и през ноември е турският сериал "Пепел от рози" с актрисата от "Забраненият плод" Берен Саат. Драмата на героинята й Фатмагюл се следи от близо 1,3 млн. зрители.