Имението Bel Air, където беше открито безжизненото тяло на Майкъл Джексън след приемането на смъртоносна доза пропофол, е отворено за посещения.

Феновете, които побързаха да посетят дома на Краля на попа, оставиха прочувствени послания към децата на певеца, с които се опитват да им вдъхнат сила и кураж. 

Къщата е в комплекс от затворен тип, за която Джексън е плащал по 100 000 долара наем на месец по време на репетициите за турнето, с което смяташе да се завърне на сцената. Стотици картини, вещи и мебели от имението ще бъдат пуснати за продажба на търг тази седмица, пише novini.bg, включително леглото, където е намерено тялото на певеца, макар по-рано за него да имаше спор дали да се пуска за продан. 

Ще бъде изложено на търг и огледало с орнаменти, на което самият певец е надраскал с флумастер план за репетиции и подготовка преди голямото завръщане през месеците март, април и май. Огледалото е част от шкаф и очакваната му продажна цена е 6 000-80 00 долара. 

Въпреки че само някои от вещите имат лична връзка с певеца и семейството му, оценителите на предстоящия публичен търг очакват впечатляващи продажби в събота. "Въпреки че това не са негови предмети, те са го заобикаляли в последните месеци от живота му. Всичко, свързано с Майкъл Джексън, е с висока колекционерска стойност", коментира аукционерът Дарън Жулиен. 

Доказателство за тези думи е покупка от миналата седмица - уебсайт за хазарт купи няколко кичура от косата на Майкъл, останали в сифона на хотелска баня през 1980 г. за 11 000 долара и ги превърна в топче за рулетка. В този смисъл не е странно, че оценителите очакват в събота някой да даде повече от 600 долара за бележка, написана от децата на Джексън до него, която гласи; "Аз (сърце) татко (усмивка). Безплатно е”.