Конспирациите са тема на разговор, която тайно се промъква между футбола, колите и политиката. В повечето случаи са забавни, интересни и принуждават хората да разсъждават, с което казусите стават още по-интересни

Някои хора вярват в ХААРП, други подозират, че правителството постоянно ги подслушва. Можете да откриете и група хора, които вярват, че са контролирани чрез електронен чип в главата и са постоянно следени. Познаваме и няколко души, които вярват, че имунизацията на рамото е проследяващо устройство, информира Man.bg.

Част от най-сериозните теми за разговор са безследно изчезналите хора. Някои се откриват след време, други изчезват завинаги, оставяйки мистерията зад гърба си. С такива ще ви запознаем в следващите редове. 

Марта Райт 

Тя изчезва през 1975 г. по време на пътуване. Съпругът й разказва пред властите, че точно са излизали от тунела Линкълн, когато решили да отбият, за да почистят запотените стъкла на колата. Марта предложила да изчисти задните стъкла, докато мъжът й се занимавал с предните. Когато г-н Райт се обръща, неговата съпруга е изчезнала. Полицията претърсва района, проверява няколко пъти човека, но никога не намира причина, мотив и доказателство, с което да го обвини в изчезването. Конспираторите на маса твърдят, че тунелът е бил дупка във времето. 

Д.Б. Купър

Той се качва на самолет от Портланд до Вашингтон, заплашвайки всички, че има бомба в куфарчето. Всичко това се случва през 1971 г., когато проверките не са толкова стриктни. Купър настоява за 200 000 долара в брой, четири парашута и място, където да презареди с гориво. Неговата основна цел била да стигне до Мексико. Пътниците били свалени от самолета и Купър излита отново само с пилотите. 20 минути по-късно терористът не може да бъде открит на самолета. Властите вярват, че е скочил с парашут, но никой не е видял скока или отворения парашут, въпреки проследяващите пет самолета под прикритие в тъмнината. ФБР съобщава, че извършителят не би могъл да оцелее след такъв скок, но никой не успява да открие останките му, за да потвърди версията. 

Фредрик Валентич 

20-годишният пилот летял над Австралия със своята малка "Чесна" за последен път през октомври 1978 г. Проблемите започнали, когато Фредерик се разкрещял на авиоконтрола, че над него лети друг странен самолет. Младият пилот изчезва от радарите и слага началото на конспирации за извънземни. До този момент се вярва, че младежът се е опитвал да инсценира собственото си изчезване, летял е с главата надолу, виждайки собственото си отражение във водната повърхност или се е опитвал да се самоубие. Теорията за извънземните продължава да се смята за най-вярна и до днес. 

Изгубената колония 

Кралица Елизабет I искала да настани своя постоянна колония в Северна Каролина и изпратила 115 английски заселници през 1587 г. Хората се установили на остров Роанок, а Джон Уайт (предводителят на експедицията) заминал обратно за Англия, за да донесе още провизии. Завръщането му било отложено вследствие на разгарящата се война между Англия и Испания. Уайт успял да се върне цели три години по-късно, за да открие, че колонията е изчезнала безследно. Островът бил щателно претърсен, но от обитателите нямало и следа. Тяхното изчезване остава мистерия и до днес. 

Корабът "Сайклопс"

Корабът на американските ВМС пътувал от Рио до Балтимор с товар от 11 000 тона манганова руда. Капитанът спира в Барбадос за провизии и след това трябва да тръгне на север към Балтимор, но никога не стига дотам. Корабът изчезва с всичките 306 души на борда, без да има и един сигнал за помощ. Най-продаваната теория е, че екипажът е бил изправен пред зловеща буря с повредени двигатели и пренатоварен кораб. 

Джими Хофа

Неговата история е доста пикантна! Той лежи в затвора за серия престъпления като измами, подправяне на документи и подкупи. Всичките са извършени, докато Джими ръководи един от най-големите американски фондове - International Brotherhood of Teamsters (IBT). Неговото сваляне разкрива колко дълбока е заешката дупка, след като липсата в пенсионния фонд се равнява на милиони долари. Основната теория за неговото изчезване е убийство, като се взима предвид факта, че в деня на изчезването е имал среща с няколко шефа на мафията. Джими и парите никога не са открити, а конспирациите са най-различни. Някои вярват, че е успял да избяга с парите, инсценирайки своето убийство, но през 2009 г. излиза и книгата на Ричард Куклински, който казва, че лично се е разправил с Хофа.