Актрисата мина по червения килим за премиерата на "Железният човек-3" с прозрачен от горе до долу тоалет Antonio Berardi и предизвика догадки дали не си е забравила бельото вкъщи

По-късно Гуинет определи ситуацията като "бедствена" и се оправда, че нямала време да обмисли добре избора си, тъй като закъснявала заради тв участие. Тя обясни, че решението да не носи бикини било нейно, което пък наложило да й търсят спешно самобръсначка за интимните части.

Стилистката й обаче излезе в нейна защита и нарече роклята "красива, елегантна и смела - но не по скандалния начин". Според нея звездата не искала да парадира с отличната си физическа форма, но все пак била в правото си да покаже, че има добър вкус, самочувствие и здраво тяло.

Събитието в Холивуд съвпадна с друга позитивна новина за актрисата - след като миналата година я обявиха за най-добре облечената, от сп. "Пийпъл" сега я провъзгласиха и за най-красивата.

Виж още: Модните тайни на Гуинет Полтроу

В поредната екранизация по комиксите на "Марвъл" тя отново си партнира с Робърт Дауни-джуниър в ролята на Пепър Потс, която от секретарка се е издигнала до постоянно гадже на Тони Старк и главен изпълнителен директор на компанията му "Старк индъстрис".

Филмът, който вече получи възторжени отзиви от критика и фенове, й дава възможност да стане първата жена, влязла в костюма на Железния човек - и да изиграе не само "дама в беда", но и екшън героиня.

Видео: "Железният човек-3" - трейлър

По-рано този месец обаче Гуинет Полтроу бе провъзгласена от друго издание, "Стар", и за най-мразената холивудска звезда. Някои я смятат за снобарка, а в медиите през ден се появяват негативни коментари за лайфстайл препоръките, които дава в сайта си Goop.com

Наскоро 40-годишната актриса, която е омъжена за фронтмена на "Колдплей" Крис Мартин издаде втората си готварска книга It's All Good: Delicious Easy Recipes That Will Make You Look Good and Feel Great, но някои рецепти там бяха определени като неизпълними заради скъпи или ненамираеми на пазара продукти.

Виж още: Мама каза "Не!"