Григор Димитров пристигна в Пекин, откъдето започва азиатското му "турне".

На най-добрия български тенисист му предстоят участия в два много силни турнира на най-големия и населен континент, които са много важни за него предвид амбицията му да играе на финалния "Мастърс" през ноември, пише Sportal.bg. Другата седмица Григор ще участва в Откритото първенство на Китай в Пекин, а след това ще се пусне и на "Мастърс" турнира в Шанхай.

Българинът изостава в класацията Race to London, където в момента заема 10-о място с 3335 т. (деветият Милош Раонич има 3440, а осмият Томаш Бердих е с 3510), но при добро представяне в оставащите до края на сезона турнири има всички шансове да намери място в битката на осемте най-добри тенисисти през годината

Както е известно, последните две седмици Григор Димитров прекара в Монте Карло, където се наслади на кратка почивка и тренира здраво за състезанията в Азия. И въпреки тиражираните от медиите слухове за проблеми във връзката му с Мария Шарапова, сърцата, които той изпраща от Китай сякаш искат да кажат, че на любовния фронт при него всичко е наред. 

Гришо позира с огромно сърце на пристигане в Пекин, а в посланието си до феновете изпраща още едно. "Здравей, Китай! Приятно ми е да се върна, Пекин :)" 

Въпреки всички твърдения, че има проблем в любовната връзка между Димитров и Мария Шарапова, сърчицата, с които Григор влезе в Китай, където в момента е и половинката му, навеждат на други мисли. Мария Шарапова отпадна от турнира в Ухан, след като на осминафиналите претърпя поражение от квалификантката Тимеа Башински с 6:7(3), 5:7.