Франсис Лорънс, избран да снима продължението на "Игрите на глада", е заснел десетки образци на жанра "музикално видео", а най-популярният е Bad Romance на Лейди Гага

Франсис Лорънс, чиято фамилия случайно съвпада с името на главната актриса от "Игрите на глада" Дженифър Лорънс, е режисирал досега три филма: "Константин" с Киану Рийвс, "Аз съм легенда" с Уил Смит и "Вода за слонове" с Робърт Патинсън.

Във филмографията му има и десетки видеоклипове на суперзвезди, гледани милиони пъти, а най-новият от тях - Run the World (Girls) на Бийонсе, беше обявен от някои музикални издания за най-добрия на 2011 г.

Колкото и да ни беше трудно, подбрахме няколко, които намекват какво да очакваме за екранизацията на "Възпламеняване" - втория роман на Сюзан Колинс от хитовата й трилогия "Игрите на глада", чиято премиера е насрочена за 22 ноември догодина.

Природни стихии: вода, кал, планини, пустиня, стадо диви животни

Whenever, Wherever е от първия англоезичен албум на Шакира, но испаноезичната му версия Suerte е печелила латино-"Грами" за най-добър видеоклип.

Гари Рос режисира първия "Игрите на глада", който стана касов рекордьор, но не му донесе продължение на договора - и той не можа да се нареди до свои колеги като Гор Вербински ("Карибски пирати"), Кристофър Нолан ("Черният рицар") и Бари Зоненфелд ("Мъже в черно"), реализирали успешни филмови трилогии.

Тепърва предстои да видим дали "Игрите на глада" няма да се превърне в касова поредица, която е популярна сред феновете, но разочароваща за критиката и останалата публика.

Франсис Лорънс е свързан с "Мъже в черно 2" като режисьор на видеоклипа към песента на Уил Смит Black Suits Comin' (Nod Ya Head). Там има в изобилие

масови сцени и зрители пред телевизора

Видеото към първия хит на Аврил Лавин - Sk8er Boi, също е дело на Франсис Лорънс. От излизането му са минали точно 10 години - остава да се надяваме, че режисьорът не е изгубил свежия си подход към

тийнейджърите,

каквато по онова време е и самата Аврил, още ненавършила 18. Във "Възпламеняване" Катнис Евърдийн е дори по-млада от нея, на 17.

Cry Me A River също е клип, с който започва соловата кариера на една суперзвезда - Джъстин Тимбърлейк, дотогава част от бойгрупата "Ен синк".

Мнозина намират прилики между сюжета на видеото и любовната му история с Бритни Спиърс, която току-що е приключила.

За да избистри концепцията с

любовния триъгълник между две момчета и едно момиче,

Франсис Лорънс разговаря със самия певец - какъвто е подходът му и към "Игрите на глада-2". Режисьорът вече помоли феновете да му изпращат чрез страницата на филма във "Фейсбук" идеи и предложения за втората екранизация.

Във видеоклиповете си Франсис Лорънс е снимал някои от най-големите съвременни попзвезди: Дженифър Лопес, Black Eyed Peas, Гуен Стефани, "Дестинис чайлд", The Pussycat Dolls - и, разбира се, Бритни Спиърс.

Видеото на Circus (Цирк) напомня за филма му "Вода за слонове", а преди това той снима певицата и в I'm A Slave 4 U - един от най-сексапилните музикални клипове на всички времена.

Най-популярното музикално видео на Франсис Лорънс в близо 20-годишната му кариера засега е Bad Romance на Лейди Гага, гледано в YouTube близо 500 млн. пъти и отличено с "Грами".

Ексцентричният външен вид на певицата, подсилен от дизайнерски аксесоари, напомня за

модната мания,

която владее жителите на Капитола в "Игрите на глада".