Нищо че става дума за неговата собствена съпруга - изображението върху лявата му ръка определено не е подходящо за деца

Човек винаги трябва да гледа дългосрочно напред, когато си прави татуировки - и особено когато става дума за много татуировки, както при Дейвид Бекъм. Футболната звезда често се снима за реклами и благотворителни прояви, но този път се забърка в гаф.

Оказа се, че на хиляди училища в Обединеното кралство са били пратени плакати с негова снимка, на която ясно се вижда татуиран женски силует в съблазнителна поза по бельо.

Всъщност няма нищо скандално: жената от татуировката е неговата собствена съпруга Виктория - любовта на живота му, майката на четирите им деца.

Дейвид често ходи на баскетболните мачове на "Лейкърс" в Лос Анджелис, понякога заедно с тримата си сина

Изображението върху лявата му ръка обаче с право възмутило училищните власти, макар че идеята била благородна - да се насърчат децата да водят по-здравословен начин на живот с повече физическа активност.

Скандалът принуди инициаторите на кампанията от веригата супермаркети "Сейнсбъри" да поднесат извинения. Плакатите били разпратени до 47 000 учебни заведения и местни организации.

Като спортист от световна класа и баща на четири деца Дейвид Бекъм е идеалният посланик за подобни акции, оправдават се от фирмата, но обещават да обърне по-голямо внимание при дизайна на рекламните материали за инициативата Active Kids.

Подобен проблем обаче би възникнал всеки път, когато футболистът позира по къс ръкав.