Френски съд забрани разпространението на скандалните снимки с херцогинята на Кеймбридж

Освен това от редакцията на сп. Closer трябва да предадат на Уилям и Кейт всички оригинални файлове с фотографиите, които междувременно излязоха в "Айриш дейли стар" и италианското женско списание Chi, издавано от Силвио Берлускони. 

Вече е изчислено - кадрите са били заснети от разстояние между 600 и 800 м, което означава, че не всеки простосмъртен би могъл да надникне от улицата във ваканционното убежище на младото семейство.

Скандалът избухна миналата седмица, когато бяха анонсирани снимки с Кейт по монокини, направени тайно от папарак, докато младото семейство Кеймбридж правело слънчеви бани на терасата във френски замък. В отговор представители на британския престолонаследник и жена му се обърнаха към съда.

Междувременно главният редактор на ирландския таблоид "Айриш дейли стар"  Майкъл О'Кейн беше уволнен заради решението си да публикува папарашките кадри със съпругата на принц Уилям.

Това съобщиха собствениците на вестника от компанията "Индипендънт стар", която ще проведе и вътрешно разследване как се е стигнало до скандалната публикация.

Ирландският министър на правосъдието пък обяви, че може да поднови изоставените планове за Закон за защита правото на неприкосновеност на личния живот, съобщи БНТ. 

За разлика от голия принц Хари по време на ваканцията му в Лас Вегас, сега британските медии се въздържаха от препечатване на неудобните за Кейт снимки.