Неговото Whistle е третото най-пускано парче по радиостанциите у нас през 2012-а, но далеч не е единственият му хит за изминалата година

Питбул владееше музикалните класации през 2011 г., а парчетата му - солово и в колаборации със звезди като Дженифър Лопес и Марк Антъни - бяха сред най-гледаните в YouTube

Той продължи да пуска хитове (като песента към "Мъже в черно-3" и колаборациите с Шакира или с Кристина Агилера), но през изминалата година мястото му като че ли се зае от друга звезда на щата Флорида - Фло Райда.

Виж още: Най-слушаната музика през годината

Рапърът, който през декември навърши 33, се оказа и сред най-често звучащите англоезични изпълнители в българския радиоефир - най-вече заради хита си Whistle.

Песента зае почетното трето място в годишната еърплей класация (след "Дим да ме няма" на Графа и Бобо с Печенката и Ai Se Eu Te Pego на Мишел Тело), съставена по официални данни от радиостанциите у нас.

Whistle е от четвъртия студиен албум на рапъра - Wild Ones, излязъл през лято 2012. Заглавното парче е с участието на австралийската певица Сия Фърлър (Sia), която обаче не се появява в клипа, заснет в Дубай и Маями.

В албума има и колаборация с Дженифър Лопес (Sweet Spot), на която рапърът гостува в Goin' In, а друго негово хитово участие през годината бе в Troublemaker на британеца Оли Мърс.

Най-актуалните парчета от Wild Ones са излезлите през есента I Cry и Let It Roll. Пилотният сингъл Good Feeling пък се появи още през 2011-а, но през януари м.г. стана отново актуален заради кончината на легендарната джаз певица Ета Джеймс.

Там като семпъл звучи нейният глас от началото на Something's Got a Hold on Me (1962).