"Зазоряване, част 2" обаче не успя да обере всички "Златни малини"

Десет години след като получи "Оскар" за адаптирания сценарий на мюзикъла "Чикаго", Бил Кондън стана лауреат на "Златна малина" за най-слаб режисьор. Втората част на неговия "Здрач: Зазоряване" бе обявен за най-лошия филм на 2012 г. и дублира антинаградата си в категорията за продължение/римейк/предистория. 

Виж още: Най-слабите холивудски филми и актьори на 2012-а

Актьорите от "Здрач" редовно са номинирани за антинаградите, но спечелиха едва с финалния, пети филм от вампирската сага.

Въпреки че изпълненията им в сагата "Здрач" не се оценяват високо от филмовата критика, Тейлър Лаутнър, Кристен Стюарт и Робърт Патинсън редовно обират наградите, присъждани от тийнейджърската публика

В ролята на Бела Суон, вече като вампирка от фамилията Кълън, Кристен Стюарт най-сетне бе удостоена с приза за некадърна актриса, след като преди броени дни я обявиха и за най-несексапилната в Холивуд.

Партньорът й Робърт Патинсън остана без "малинка", защото след миналогодишния си рекорд с "Джак и Джил" комикът Адам Сандлър сбъдна прогнозите и стана най-слаб актьор за втора поредна година, този път с "Браво, момчето ми". Филмът надделя над "Зазоряване, част 2" и в категорията за сценарий.

Големият индивидуален победител сега е 21-годишният Тейлър Лаутнър, който бе отличен в три категории: за най-слаб поддържащ актьор, като част от цялостния актьорски ансамбъл на "Здрач-5" и в екранна двойка - този път обаче не с Кристен Стюарт, а с 12-годишната Макензи Фой, която играе невръстната дъщеря на Бела и Едуард Кълън.

"Малинка" имаше и за Риана, провъзгласена за най-некадърната актриса в поддържаща роля с кинодебюта си в "Бойни кораби".