Изборните резултати са правдива картина на разцеплението в обществото, смята журналистката Еми Барух

Еми Барух коментира изборните резултати пред БНР:

"Не ми е лесно да си представя как тези толкова различни, толкова обременени от миналите си вражди формации, които ще бъдат част от следващото 43-то Народно събрание, ще могат да разговарят заедно, да се поздравяват, да не лицемерничат заедно и ще могат да градят стратегии за тази държава. Сигурно ще се случи, защото политиците имат една удивителна, отвратителна способност да говорят по един начин пред избирателите и зад гърба на избирателите да правят своите договорки и да разпределят неща, от които имат лична изгода. Но картината не е никак радостна", каза Еми Барух.

Виж още: Време за компромиси

Призивът на политиците да замълчат, да забравят какво са обещавали, заради ситуацията, в която се намират, е опит за намиране на спасителен изход, смята Еми Барух. 

Да забравим думите, означава забравете затова, което сме говорили, означава ние не сме тези, които сме били. Действително, това е част от едно, уви, станало постоянно състояние на лицемерие и на все по-голяма дистанция между политика и морал, коментира журналистът.

Виж още: ГЕРБ правят правителство на малцинството