В оригинал актрисата е руса и именно като такава обикаляше света, за да рекламира "Невероятният Спайдърмен". Успехът й обаче не идва като блондинка...

Ема Стоун започнала кариера на актриса, когато на 15 години се боядисала кестенява и седмица по-късно получила първата си роля.

Две години по-късно станала червенокоса по разпореждане на режисьора Джъд Апатоу, който вече имал друга брюнетка в актьорския състав на "Суперяки".

Днес 23-годишната актриса е по кината в "Невероятният Спайдърмен", в ролята на Гуен Стейси, първата любов на Питър Паркър.

Русата й героиня, дъщеря на полицейски началник, се появява и в "Спайдърмен 3", но там я играеше Брайс Далас Хауърд, която иначе е с рижа коса като баща си, режисьора Рон Хауърд.

Брайс Далас Хауърд (вляво) и Ема Стоун неотдавна си партнираха в "Южнячки"

Червенокосо е и другото момиче на Спайди - Мери Джейн Уотсън, която в трите досегашни филма беше изпълнявана от Кирстен Дънст, иначе блондинка.

"Невероятният Спайдърмен" също ще има две продължения, обявиха от киностудията след касовия успех на 3D лентата.

Наследник на Тоби Магуайър в ролята на човека паяк е Андрю Гарфийлд ("Социалната мрежа"), а междувременно двамата с Ема Стоун станаха двойка не само на екрана.