Проектът потъна още преди 4 години, добави българският посланик в САЩ

"Южен поток" е практически неосъществим. Не по политически, а по икономически причини", коментира в сутрешния блок на БНТ българският посланик в САЩ Елена Поптодорова. 

По нейните думи проектът е потънал още преди четири години. "Това винаги се е знаело в експертните среди. Така че за мен даже не е и изненада. Няма да е изненада, ако не се случи и очакваният следващ вариант, както и да го нарекат те - "Южен поток 2", "Турски поток 2", допълни Поптодорова. 

Посланикът ни отбеляза, че посещението на Джон Кери у нас се е случило във важен за България момент. Тя отхвърли твърденията, че визитата на американския държавен секретар е имала за цел да отправя сигнали към Русия.

"Турски поток" няма да се случи

"Няма никаква логика от този газопровод - газът за Европа да минава през Турция. Още повече, Турция е държава, която в следващата година ще стане износител на газ. Но това е решение на руската страна", добави в сутрешния блок на БНТ депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

Няма по-голяма енергийна независимост от това да добиваш сам енергийните си ресурси, категоричен бе бившият енергиен министър.

Делян Добрев изрази изключително задоволство от посещението на американския държавен секретар у нас.