Според експертите те не са добре тренирани, но са готови на всичко

Около 800 са потенциалните терористи на територията на Европа, които са прекарали обучение в лагерите на "Ислямска държава" в Ирак и Сирия и "са готови на всичко". За това предупредиха испански експерти по сигурността, цитирани от британския в. "Дейли Телеграф".

Според тях завърналите се на континента са били тренирани в терористични лагери в Сирия и Ирак.

По думите на експертите тези потенциални терористи "не са особено добре тренирани", но "са готови да направят всичко и след като веднъж са индоктринирани, получават минимална подготовка при използването на оръжия", казват още експертите.

Междувременно общо 14 души са били задържани след полицейски акции в Испания и Мароко по подозрения в участие в мрежа, която набира и изпраща бойци за групировката "Ислямска държава".

Виж още: МИ5: Джихадисти планират мащабни атентати на Запад

"Тези, които са арестувани, са част от мрежа, чиято основна дейност е била да набира и изпраща чуждестранни бойци да се присъединят към редиците на терористичната организация "Даеш", както е арабското наименование на Ислямската държава в региони на Сирия и Ирак под техен контрол", се казва в съобщението на испанското Министерство на вътрешните работи.

Не изоставайте в информацията - следете Bulevard.bg и в публичния чат във Viber

Източник: "Дейли телеграф"