Този път обаче в сериал, където главното действащо лице ще е синът на Аксел Фоли. Готвят го и за трети близнак на Арнолд Шварценегер и Дани де Вито

Еди Мърфи се оказа най-надценяваната кинозвезда, след като в края на миналата година "Форбс" оповести, че филмите му са донесли най-малко приходи в сравнение с хонорарите, които е получил.

Това вероятно го е накарало да се ориентира към телевизията и да разработи сериал, базиран на една от най-успешните му роли - Аксел Фоли, ченгето от Бевърли хилс.

В центъра на сюжета този път е синът - Аарън Фоли, също полицай, което се опитва да избяга от сянката на баща си. За ролята е ангажиран рапърът Брандън Т. Джаксън ("Тропическа буря", "Пърси Джаксън и боговете на Олимп: Похитителят на мълнии"), който е играл син и на Мартин Лорънс в "Агент XXL-3: Еволюция".

51-годишният Мърфи участва в пилотния епизод, а ако Си Би Ес одобрят поредицата, ще се появява на екран от време на време.

"Дейли телеграф" отбелязва, че напоследък има бум на римейки и продължения на филми отпреди трийсетина години - предстоят нови версии на "Робокоп" и "Мръсни танци", а Брус Уилис скоро ще гледаме в "Умирай трудно-5", където героят му Джон Маккейн също е в тандем със сина си.

"Ченгето от Бевърли хилс-1" от 1984-та (по Нова телевизия тази неделя, 27 януари, 22 ч.) бе режисиран от Мартин Брест и донесе на Еди номинация за "Златен глобус" като комедиен актьор. Бяха заснети и две продължения - от Тони Скот през 1987 г. и Джон Ландис (1994).

Междувременно Еди Мърфи е ангажиран в продължението на друга хитова комедия от 80-те - "Близнаци" (1988) с Арнолд Шварценегер и Дани де Вито. Подготвяният от Айвън Райтман филм ще се нарича, естествено, "Тризнаци", или както е по-правилно на български - "Тройка близнаци".

Арнолд напоследък също анонсира, че - освен "Тризнаци" и нов "Конан Варварина", - има амбиции да възкреси и своя Терминатор в пети филм от фантастичната поредица. Миналата година той навърши 65, а този месец се завърна в кината с "Последната битка".