На 3 май зала 1 на "Интер експо център" е домакин на традиционното великденско издание на фестивала за електронна музика у нас Solar.

Специален гост на събитието е Ричи Хоутин, който за последните 20 години e сред най-актуалните техно диджеи. 

Всеки елемент от партито е съобразен с минималистичната концепция на Ричи - от сцената през осветлението до малките детайли. Затова от чужбина се внасят специални осветителни устройства. 

Организаторите от клуб "Ялта" обработват цялата зала 1 на "Интер експо център" с акустични материали, които да осигурят максимално добър звук за качественото забавление. Звуковата система също е наета от чужбина, за да отговаря напълно на изискванията на гостуващата звезда. 

Освен Ричи Хоутин, за Solar Easter у нас пристигат испанецът Пако Осуна и дъблинчанинът Гавин Линч, по-известен под музикалния псевдоним Матадор, който от 2011 г. е част от музикалния лейбъл на Ричи Хоутин.


Испанският диджей Пако Осуна

Българският представител на великденския Solar е резидентът на клуб "Ялта" Любо Урсини.

Организаторите на Solar Easter обособят бекстейдж зона, в която ограниченият брой притежатели на билети за тази зона могат да се срещнат с гостуващите изпълнители преди и след тяхната изява на сцената. Едновременно с това за тях е построен отделен бар, а билетът им дава достъп и до останалата част от залата. 

Билети: в мрежата на "Ивентим" и на Белия бар в клуб "Ялта"