Най-прекият път до Италия, без да излизате от вкъщи

Ако не знаеш какво да сготвиш за романтична вечеря, сготви паста. Ако нямаш идея с какво да изненадаш (кулинарно) семейството си за някакъв повод, сготви паста. Ако ти се яде нещо вкусно, но нямаш идея какво - сготви си паста.

Мисля, че схванахте намека. Пастата е прекрасен начин да задоволиш с финес нуждите на стомаха си. Освен, че е страшно вкусна, тя е и хранителна, така че пълна чиния може да хранителните ви нужди напълно.

Ако искате да се научите да готвите вкусни спагети, талиатели, канелоти и т.н., можете да се отбиете тук и да се оставите в ръцете на майстори като главния готвач на "Арена ди Сердика" Ивайло Рангелов и главния редактор на Kulinaria.bg Нина Тодорова, които от своя страна ще ви дадат нужните познания.

Ние пък ви предлагаме 3 рецепти за вкусна паста, които ще можете да научите в горепосочения курс.

Канелони с рикота и спанак

Представете си уханна паста, ароматът на разтопени пармезан и рикота и лекото усещане на спанак във всяка хапка. Това определено е рецепта за всеки притежател на изтънчено небце. Тук можете да видите и как се приготвя това великолепно ястие.

Талиатели "Карбонара"

Тази рецепта е един от най-добрите начини да отпътувате до Италия, без да излизате от вкъщи. Тук има всичко типично за италианската кухня - зехтин, месо, запържване и плътен и уханен сос на млечна основа. Плюс още няколко неща. Пълната рецепта за талиателите "Карбонара" можете да откриете тук.

Спагети "Болонезе"

Класиката си е класика. Спагетите "Болонезе" са един от вкусовете, с които може да бъде описана Италия също толкова добре колкото например кулата в Пиза, скутерчетата по улиците на Милано, гондолите във Венеция и т.н. Ако искате да можете да готвите нещо наистина традиционно за Апенините, тук можете да намерите рецептата за това прекрасно ястие.

А ако към тези рецепти добавите и меко младо червено вино, нещата има шанс да придобият и приятен, приказен завършек.