Бившият вътрешен министър отрича да е имало подслушване

Вече текат дисциплинарни производства за много нарушения, включително и за използване на специални разузнавателни средства (СРС) в дирекцията "Сигурност" на МВР. Това съобщи министърът на вътрешните работи Веселин Вучков, предаде News7.

Той обяви, че до няколко дена проверките за незаконно подслушване на участници от протестите #ДАНСWithMe трябва да приключат.

Сигналът за използване на СРС-та спрямо протестиращи е от "Протестна мрежа". По думите на Веселин Вучков има проблемни случаи с използването на СРС-та от дирекция "Сигурност" на МВР.

Йовчев отрича да е имало подслушване

Пред агенция "Фокус" тогавашният вътрешен министър Цветлин Йовчев коментира, че тези твърдения са лъжа и МВР по никакъв начин не е разработвало или подслушвало участници в протестите.

"Категорично мога да заявя, че по никакъв начин никога нито са разработвани, нито са подслушвани участници в протестите. Трябва да кажа, че от начало наблюдавах процеса с учудване и недоумение, но премина всякакви граници. Погнусен съм от това, което се случва", поясни той.

Виж още: "Червеи" са подслушвали протестите #ДАНСWithMe

"Жалко е, че хора, които претендират да са демократи използват най-гнусните форми на тоталитарна пропаганда. Това е една лъжа и мисля, че съвсем скоро това ще стане ясно", обясни Йовчев.