Петима от най-хитовите музикални изпълнители за момента у нас загърбват активната концертна дейност и влизат за три месеца в новото риалити по Тв7, което започва от 24 септември

Криско, Сантра, Лора Караджова, Поли Генова и Дичо ще се състезават за любовта на зрителите и голямата награда (100 000 лева) срещу петима класици на българската попмузика и още толкова съвсем неизвестни таланти.

Освен с таланта и известността, актуалната петорка в "Музикална академия" е обединена от факта, че всички са започнали да се занимават с музика още като деца, а понастоящем повечето от тях са в приятелски и професионални отношения и имат много общи проекти - които обаче трябва да забравят за три месеца, за да се конкурират помежду си за титлата "Кой наистина може да пее".

Виж още: Естрадни легенди в журито на "Музикална академия"

Кристиан Талев, по-известен като Криско, е роден в София в семейството на музиканти и затова не е учудващо, че от малък участва в музикални предавания.

По-късно записва да учи тонрежисура, а кариерата му се разделя в две направления - изпълнител и музикален продуцент. В амплоато си на певец набляга върху хип-хоп звученето, примесено с поп мотиви, а при създаването на песни за други изпълнители изпробва новаторски микс между поп, рап, денс и етно.

Видео: Елица и Стоян - Само шампиони (на живо от Евровизия 2013)

През последните три години Криско се превърна в звезда за по-младото поколение, а парчетата му са гледани онлайн над 40 млн. пъти. Работил е с Лора Караджова по съвместния им хит с Бобо за лято 2013 "Министърът на веселието".

Лора е известна не само като дъщеря на рокветерана от група "Сигнал" Данчо Караджов. И тя, подобно на Криско, е повлияна от музикалното си семейство и от малка взима участие в различни проекти. Прочува се през 2001-ва с парчето си с Ball Face "Нека бъде лято", което се появи отново в края на десетилетието с ремиксирана версия.

Сега вече зад гърба й има успешни сингли с Криско, Кристо, 100 Кила и млади звезди. През пролетта за нея се заговори усилено не само покрай музикалната й кариера, а и заради раздялата с дългогодишното й гадже Део, който ще е отново около нея, но като водещ в "Музикална академия".

Поли Генова започва да пее от 4-годишна и става първия член на току-що сформираната детска вокална група "Бон-бон". Завършва Националното музикално училище "Любомир Пипков" със специалност "кларинет".

От предишното си участие в музикален формат (като жури в първия X-Factor) Поли има щастлива връзка с журналиста Вернер Москов. Озвучава Смърфиета в "Смърфовете" и продължението му от тази година - роля, на която в оригинала гласа си дава Кейти Пери.

Най-големият й хит досега е песента "На инат", с която представя България на Евровизия 2011 в Дюселдорф.

Разнородният й талант не се ограничава в музиката и затова Поли продължава висшето си образование не в Музикалната академия, а в НАТФИЗ, където учи режисура. Може би затова партньор в хита й за лято 2013 "Шот" е не колега певец, а режисьорът Шошо.

Интервю: Поли Генова и Богомил пред Bulevard.bg

Сантра пък започва да свири на пиано още 6-годишна. През 1998-а за първи път записва в студио, а година по-късно участва с успех в предаването на БНТ "Хит минус едно", осъществявано от бащата на Графа - Кирил Ампов.

Нейният любим музикален стил е R&B. Дълго време пее в дует с Кристо, но професионалните им пътища се разделят.

Новият й хит "Късно за романтика" е написан и продуциран от Криско. През следващите три месеца обаче двамата ще бъдат съперници - макар че от съжителството им в "Музикална академия" може да се роди ново съвместно парче.

Дичо също се занимава с музика от ранна детска възраст. Голяма популярност печели в края на 90-те като фронтмен на "Д2", често награждавани като най-добрата българска рокгрупа в онзи период. 

Виж още: "Д2" и Дичо - заедно или поотделно?

През 2005 г. започва самостоятелна кариера, а на следващата пролет участва в първия сезон на "ВИП брадър", където се проявява като герой, спасявайки от удавяне в басейна детето на съквартирантката Виолета Здравкова.

Миналото лято ексцентричността го отвежда в Синеморец, където заедно с любимата си поддържат ресторант и хотел, прекарвайки повече от половин година на морето. Там събират приятели и колеги, с които денем ловят риба и готвят, а вечер организират концерти и надпявания.

На 1 декември той навършва 40, но тук можете да си го припомните двайсетина години по-рано, когато е вокалист на "Рег долз".

С тях изпълнява по клубове кавъри на "Гънс енд роузес" и други рокпарчета, но групата има и авторски албум. Shity Headache, издаден на аудиокасета, включва хитове като "Ку-ку лудница", Headache, Rainy Day - и нецензурното Shit, чийто видеоклип, режисиран от В. (Васа?) Ганчева, се върти навремето по БНТ.