Британският премиер е убеден, че санкциите върху Русия ще проработят

Британският премиер Дейвид Камерън сравни Русия с нацистка Германия заради действията на Путин в Украйна. Изказването идва точно ден преди разговорите му с руския президент в рамките на срещата на Г-20 в Австралия, пише "Стандарт".

"Руските действия в Украна са неприемливи. Трябва да сме наясно, с какво си имаме работа. Една голяма държава тормози по-малка държава и това се случа в Европа. Виждали сме последствията в миналото и трябва да се учим от уроците на историята, и да не допуснем събитията да се повтарят", заяви британският премиер.

Санкциите като решение

Според Камерън военно решение на кризата няма да има и санкциите срещу Русия ще окажат необходимото влияние.

"Можете да видите какво се случва с рублата, какво се случва с финансовия пазар в Русия. Трябва да използваме санкциите като отговор на руските действия. Все още вярвам, че руснаците ще видят смисъла и ще осъзнаят, че трябва да позволят на Украна да се развива към свободна и независима държава", коментира той.

По думите му, санкциите могат да бъдат премахнати в случай, че Русия предприеме положителни действия спрямо Украйна, но руският президент продължи да „се държи лошо", те ще се увеличават.